B-kullet

B-kullet er kommet til verden

5 stk kom til i døgnet 8. juli, mens de siste 5 ble født 9. juli.  Alle 10 forløst uten komplikasjoner.  7 tisper og 3 hanner. Vekt mellom 400 – 460 gr.  Ro og harmoni i valpekassa.  Alt bra med mor og barn.

 

Valpene er flyttet ned og har tilhold i spisestue, kjøkken og stue. En herlig gjeng som gjerne vil være ute – sommervalper som de er.

Hva ble det av valpene våre – vel 2 år etter de reiste til sine nye hjem?

Vi har fått eierne deres til å beskrive livet med sin Berner Sennen fra B-kullet. Selv har vi Bianca av Solbergnes her hjemme.

Bernhard av Solbergnes

Bor på Feiring. Bernhard er røntget fri på hofter og albuer. Han er alltid i veldig godt humør, alltid klar for tur, og veldig god til å slappe av. Utrolig glad i kos, og veldig god kamerat for både bernerbror Carl og oss. Alt i alt, veldig godt gemytt.

B

Billie av Solbergnes

Billie bor i Bergen, og er usedvanlig kosete og vil gjerne ha en ordentlig bamseklem foruten å ligge på fanget. Glad i tur og glad i folk. Er ennå litt valpete og kan herje litt med mindre hunder, men lydig og tilpasset. Flott hund.

s

Beste Lilly av Solbergnes

Beste Lilly, eller Lilly bor på Konsmo ved Lindesnes.

Lilly er en rolig og snill hund. Hun elsker folk og store mengder kos og klapp, og ser en venn i alle hun møter. Lilly står i hundegården når vi er på skolen 4 dager i uka fra 8-14.30. Ellers går hun fritt på tunet hele året. Lilly er og har alltid vært rolig og underdanig i møte med andre hunder. Ser hun elg og rådyr når vi er på skogstur, jager hun de avsted 100-200 m og kommer fornøyd tilbake. Hun er frisk som en fisk.

Bayla av Solbergnes

Bayla er en fantastisk hund som bor i Oslo med familien sin. Sprek, hverdagslydig, glad, tolerant, rolig og gir bort «Baylakoser» til alle som har lyst på . Går fint forbi andre hunder når vi vil og hilser «høflig» på når hun sier hei. Hun er en fortreffelig seiler og turvenn på fjellet. Og husets psykolog, pute og venn og verdens søteste i følge Henrik 12 år

Bayla – en ordentlig skipshund

Buffy av Solbergnes

Buffy er en flott familiehund som bor på Tau i Rogaland. Hun liker å være med på alt som skjer i hverdagen. Hun blir ekstra glad når vi skal på fjelltur, mestrer fjell og terreng svært godt. Veldig sosial. Enkel å ha med å gjøre. På hjemmebane går Buffy fritt på tunet, hun kan til og med gå lydig ved siden av uten bånd i byen. Hun er frisk og sprek, og er familens beste venn.

Bonzo av Solbergnes

Bonzo var en utrolig god berner, men opp gjennom oppveksten ble han mer og mer stri og egenrådig. Til slutt ble endringen i atferd såpass stor og alvorlig at man så ikke råd til å redde han – dessverre. Han har alltid en plass i hjertene våre.

RL1 RL2 Bonnie av Solbergnes

Bonnie bor i Bodø, og hun er røntget fri på hofter og albuer. Hun hadde ørebetennelse når hun var liten, og tendens til litt økt ørevoksproduksjon i samme øre, men holder dette i sjakk ved jevnlig ørevask. Hun lar seg fint pusse tenner, klippe klør, vaskes og blåses. Bonnie er veldig myk og legger seg eller snur rumpa til om noen ypper til bråk. Hun fikk første løpetid 14 mnd gammel, nr 2 ca 8 mnd etter, nr 3 venter vi på i spenning
Hun holder på å bli voksen og er tøffere i forskjellige situasjoner, men viser seg enda som ei litt barnslig jente
Fantastisk gemytt på henne;
Energisk, kjapp og leken, elsker å trene…en utrolig hund å jobbe med på all slags type trening, samtidig har hun en kjempefin av-knapp inne. Hun bjeffer på de fleste andre dyr i første omgang, men etter hilsing går hun veldig godt sammen de fleste dyr. Hun har et godt utviklet jaktinstinkt (elg,rein, fugler i skaugen) Bonnie har 3 excellent, 1 ck og 1 res.cert fra utstilling. Hun har også oppnådd RL I og RL II tittel(rallylydighet) og skal debutere i kl.3. Hun har trent litt blodspor og syntes dette er knall. Har såvidt prøvd kløv uten særlig vekt i, det tok hun på strak labb..og nylig har vi begynt med LP(lydighet) også, og har et hårete mål om å debutere i LP i nov(hvis hun ikke har fått løpetid da)

Bea av Solbergnes

Bea på Torød er en spretten, positiv og omgjengelig berner-jente. Masse energi og kan ikke få/gi nok kos. Hun har en vilje av stål, men er lav på rang og konfliktsky i møte med andre hunder og dyr. Vi renser og klipper hår i ører for å minimere «forekomst» av ørevoks og det, det medfører og har vært behandlet for rennende øyne. Ellers frisk og rask – fri for AD/HD.

Brimi av Solbergnes

Brimi bor i Nordreisa sammen med Hanne og Bjørn Erik.
Hanne forteller at Brimi er en flott hund. Han går godt sammen med andre to- og firbeinte i alle aldre og varsler gjerne høylytt når det kommer gjester. Selv om han er vilter og valpete vet han godt når det er tid for å være rolig. Brimi er en hund vi kan ha med hvor som helst, både travel gågate og ensom fjellvidde. En utmerket og lojal turkamerat som tar de fleste utfordringer lekende lett. Svært sosial og liker å være der det skjer. Røntget for C på ei hofte, noe vi ikke merker noe til. Ellers helt frisk og fri for plager.

Bianca av Solbergnes

Bianca er tredje generasjon i Solbergnes – ei vilter og glad frøken som også har «av-knapp» heldigvis. Hun har også vært frisk hele livet, bortsett fra plager med et øye (betennelse og skader med kvist 2 ganger). Dette er nå rettet på, og hun er god som gull. Elsker jobbe og er «dødssosial». Skjønner ikke noe de ganger vi møter på noen som ikke vil hilse på henne??
Nå ser hun bare frem til at valpene skal få komme ned fra loftet og hun får hilse på de.